daten & alopecia

Het idee van liefde vinden en daten kan als een mijnenveld aanvoelen. Je zorgen over aantrekkelijkheid, vrouwelijkheid en de angst om minder waard te zijn dan vrouwen met 'normaal' haar kunnen overweldigend zijn en ervoor zorgen dat je... Maar als je toch een relatie wil, zul je ervoor moeten gaan: haar, een beetje haar of geen haar(werk). Ik snap dat dat doodeng is, maar trust me, het is het ook ZOOOO WAARD als je jouw persoon vindt!

Been there, done that

En ik weet echt hoe het voelt, want been there, done that. Mijn relatie ging uit rond mijn 31e, en in die relatie begon ik een haarwerk te dragen. Na een periode van liefdesverdriet en gelogeerd en rondgezworven te hebben (ik woonde samen in het huis van mijn ex), vond ik eindelijk een fijn huis in Amsterdam. Ik moest enorm schakelen - iedereen om me heen woonde samen en ging kinderen krijgen (of had ze al), en ik was weer newly single. Een vriendin zette me op Tinder en hop, daar ging ik…

Ik zal jullie niet alle juicy details vertellen, maar ik kan echt zeggen dat ik ENORM heb genoten van mijn single life. Ook met haarwerk. Ja, het was super spannend om bij zo'n date te vertellen dat ik een haarwerk heb, maar ik heb het bijna elke keer gedaan, en er is letterlijk NOG NOOIT slecht op gereageerd (voor zover ik weet). Ik heb het elke keer - soms geholpen met wat liquid courage - ook zelfverzekerd en 'matter of fact-ly' gebracht, wat ik denk dat enorm heeft geholpen. Als ik het rustig en goed kon brengen, was er dus ook geen reden voor de ander om er gek of moeilijk over te doen.

Mijn grootste les?

Zorg dat je eerst van jezelf houdt (ooo zo cliché maar waar) voordat je op zoek gaat naar iemand. Want als jij jezelf niet genoeg waard vindt, voelt jouw potentiële partner dat 99% zeker aan. En dat kan tot weinig goeds en duurzaams leiden. Dus, investeer in tijd met jezelf, doe aan mindfulness, werk aan je zelfvertrouwen, doe dingen waar je blij van wordt, leun op je familie en vrienden en laat ze je vertellen wat er zo leuk, mooi en bijzonder is aan jou. Kortom: vind jezelf weer terug - met of zonder haar - en ga daarna op zoek naar die ene lucky person waar jij verliefd op gaat worden. Want reken maar dat je die gaat vinden!

Meer weten over daten en alopecia?

Vorige
Vorige

Wat is ‘accepteren’?

Volgende
Volgende

maar Straks Zien Ze Dat Ik Een Haarwerk Draag…