Help, ik word uitgenodigd voor een feestje!

Help, ik word uitgenodigd voor een feestje! Tips voor vrouwen met alopecia in de decembermaand ❤️

December is de maand van gezelligheid, feestjes en samenzijn. Maar als vrouw met alopecia heb je 99% zeker ook last van onzekerheid. Hoe ga je om met uitnodigingen voor feestjes, sociale evenementen en familiebijeenkomsten? Hier zijn enkele tips om vol zelfvertrouwen de decembermaand door te komen.

Voorbereiding is key

Voel je je ongemakkelijk over je uiterlijk? Bereid je dan voor. Of je nu kiest voor een haarwerk, een sjaaltje, of ‘gewoon’ je ‘natuurlijke’ hoofd: zorg ervoor dat je jezelf zo comfortabel mogelijk voelt. Kies een stijl die past bij de gelegenheid en waarin jij je mooi voelt. Probeer geen haarwerken te dragen die je voelt zitten en die prikken, want dan ben je onbewust extra bezig met je hoofd.

Stijlvolle looks anyone?

Experimenteer met verschillende looks die passen bij je outfit. Stijlvolle hoeden, beanies, mutsjes, sjaals, of andere gadgets kunnen je look afmaken en je zelfvertrouwen een boost geven. Als je durft: be creative en make it fun!

Vertel je verhaal

Als je je er okay bij voelt, deel dan je verhaal. Mensen zijn nieuwsgierig en/maar over het algemeen begripvol en ondersteunend. Het delen van jouw ervaring kan niet alleen verlichtend zijn voor jou, omdat je dan van die vragende blikken af bent, maar het kan ook anderen inspireren ✨

Focus op je ‘innershine’

Herinner jezelf eraan dat schoonheid van binnenuit komt. Wat je ook aandoet: draag een glimlach en wees trots op wie je bent. Als je lekker in je vel zit en straalt zal dat de aandacht trekken, ongeacht het pakketje waarin je komt.

Zoek steun

Als de gedachte aan een etentje, feestje of borrel alleen al je angstig maakt, zoek dan steun bij vrienden of familie. Het hebben van een vertrouwd gezicht kan je zelfvertrouwen vergroten en het makkelijker maken om deel te nemen aan sociale activiteiten. Dus, neem iemand als +1 mee waar je je goed bij voelt, dan heb je het samen leuk(er).

Dankbaarheid

Focus op de dingen waar je dankbaar voor bent en waar je trots op bent in plaats van je te laten leiden door zorgen. Doe even een rondje dankbaarheid (Bijvoorbeeld: noem 5 dingen/mensen waar je dankbaar voor bent in je leven. Waarom ben je er dankbaar voor? Welk gevoel geeft het je? Waar voel je dat in je lichaam?) voordat je ergens heen gaat.

Vier Sint, kerst maar ook: de stappen die jij aan het zetten bent

Iedereen maakt zijn dingen mee. De een heeft alopecia, de ander een zieke moeder, de volgende een onverwacht ontslag waar ze totaal van ondersteboven is. Sta stil bij wie je bent, wat je doormaakt en hoe ver je al bent gekomen. Babysteps, hoe klein ook, zijn ook stappen: vier jezelf en je veerkracht.

Omarm de feestelijke sfeer

Laat de feestelijke sfeer je inspireren. Probeer nieuwe kapsels of stijlen uit, experimenteer met make-up en accessoires en ontdek wat jou het meest aanspreekt. Dit kan een geweldige manier zijn om je zelfvertrouwen te vergroten - play!

Tijd voor jezelf voor en na het feestje

Plan wat tijd voor jezelf voor en na het feestje/diner/borrel. Dit kan variëren van een ochtend wandelen in het bos tot een luisterboek in bad tot het keihard dansen op je favoriete muziek met je beste vriendin. Zelfzorg is essentieel voor het behouden van een positieve mindset, dus gun jezelf wat tijd om uit te deuken nadat je iets spannends/sociaals hebt gedaan. En (as always): vier je successen.

Focus op de mensen, niet op de meningen

Onthoud dat de mensen die om je geven, geven om jou en niet om hoe je eruitziet. Geniet van je tijd met vrienden en familie, concentreer je op de relaties en verbinding en de positieve momenten.

Laat de decembermaand een tijd van dankbaarheid en liefde zijn. Jij bent uniek en prachtig - met en zonder haar - en dat is iets om te vieren ❤️

Kan jij wel een extra oppepper gebruiken voor de feestdagen? Check dan hier mijn superlaagdrempelige en effectieve Confidence Booster e-mailtraining!

Vorige
Vorige

maar Straks Zien Ze Dat Ik Een Haarwerk Draag…

Volgende
Volgende

een haarwerk kopen